fbpx

7 Redenen om ondernemer te worden

Vrijheid
Je hebt het gevoel dat niets moet maar mag. Je kunt je eigen tijd indelen. Heerlijk. Af en toe werk je avonds of zelfs in het weekend, maar dat maakt je niets uit.

Je hebt geen baas
Jij bent de baas en niemand anders. Niemand die van alles van je eist of op je nek zit. Maar zelf discipline is niet onbelangrijk.

Het levert voldoening op
Iedereen vind het fijn als hij voldoening krijgt. Even dat schouderklopje of iemand die zegt goed gedaan. Als je als ondernemer aan de slag gaat ben je nog meer gedreven om succes te behalen. De voldoening is dan nog groter.

Je kunt goed geld gaan verdienen
Er valt met een goed idee veel geld te verdienen. Fantastisch als je van je passie je werk kunt maken. Je bepaald zelf hoe succesvol je bent en hoeveel geld je kunt gaan verdienen. Vergeet niet wat achteruit te zetten voor later en houdt er wel rekening mee dat je aan de Belastingdienst ook nog een deel moet afstaan. Vraag advies aan een boekhouder en zoek iemand die bij je past.

Je kunt doen wat je echt leuk vind
Elke baan heeft leuke en minder leuke kanten, als ondernemer is dat natuurlijk niet anders. Maar je kunt wel zorgen dat je de leuke dingen zoveel mogelijk zelf doet. De minder leuke dingen kun je immers uitbesteden!

Je kunt andere mensen gelukkig maken
Als ondernemers wil je iets betekenen voor je klanten. En dat houdt niet alleen in dat je geld aan ze gaat verdienen, je wilt ze ook echt helpen. Klanten die jouw betalen om gelukkiger te worden. Hoe klinkt dat! En als je anderen mensen gelukkig maakt, daar wordt jezelf toch ook heel gelukkig van.

Inplannen van vakanties
Heerlijk, je hoeft niet per se in de zomervakantie vrij te nemen. Je kunt ook in het voorjaar en najaar een weekje weg gaan. Wat jij meer wilt. Dat scheelt een hoop geld en je ontloopt ook nog eens de zomer drukte. Gebruik je vakantie ook om te onthaasten. Kijk waar je staat en waar je naar toe wilt met je onderneming.

Wil je gaan starten? Kom op zaterdag 2 november naar de Kamer van Koophandel Startersdagen in Groningen, Rotterdam of Utrecht. Wij zijn er ook (behalve in Rotterdam) en ontmoeten je graag.

Scroll naar top