fbpx

Koppelen met CompactOnline middels slimme API koppeling

Letterlijk betekend API, Application Programming Interface, en is niet meer weg te denken uit het bedrijven jargon die werken met digitale systemen. Het maken van een API-koppeling is een koppeling tussen verschillende software programma’s zodat deze met elkaar kunnen communiceren. Een slimme API koppeling kan jouw bedrijf veel tijd, geld en fouten besparen.

Hoe werkt het?

Stel je werkt met het boekhoudprogramma ExactOnline en je maakt gebruik of wilt gebruik maken van CompactOnline, dit kan zijn de module Facturatie of Debiteurenbeheer of de combi Facturatie & debiteurenbeheer. Dan gaat het als volgt;

CompactOnline Facturatie

ExactOnline heeft de klant en de boeking gegevens nodig van CompactOnline. Na het maken van een factuur in CompactOnline maakt de API contact met ExactOnline. Hierbij stuurt de API de klant gegevens, de pdf-factuur en de boekingsregels naar ExactOnline. In het verkoopboek van ExactOnline wordt dan automatisch de factuur ingeboekt met exact dezelfde gegevens als deze in CompactOnline zijn ingevoerd.

CompactOnline Debiteurenbeheer

Met CompactOnline Debiteurenbeheer werkt het net andersom. CompactOnline wil van ExactOnline  weten of de factuur al is voldaan. Middels de API worden alleen de openstaande facturen doorgegeven vanuit ExactOnline aan CompactOnline. De facturen die niet meer worden doorgegeven worden automatisch in CompactOnline als voldaan aangemerkt en daarmee stoppen de aanmaningsacties. Zolang de factuur nog als openstaand wordt aangegeven, zullen de aanmanings- en belacties in het dashboard blijven staan en zal de factuur blijvend worden gevolgd. Dit telkens met de vervolg actie die vanuit het aanmaningstraject is ingesteld, waardoor lijstjes overbodig zijn geworden.

Roadmap API koppeling

  1. ExactOnline – maart 2021
  2. SnelStart – april 2021
  3. Twinfield – mei 2021
  4. Accountview – Q3 2021

CompactOnline | Grip op je facturen

Scroll naar top