fbpx

Wanneer kiezen voor een factuur programma?

Wanneer kiezen voor een factuur programma zoals CompactOnline, terwijl er al zoveel andere aanbieders zijn zoals; Moneybird, Moneymonk, SnelStart, ExactOnline, Exact Go, die veelal meer functies aanbieden voor een vergelijkbare prijs. Deze vraag stelden wij aan Conny Oosting, het gezicht achter CompactOnline.

CompactOnline

CompactOnline is bedacht uit de noodzaak die ik als boekhouder zag bij mijn eigen klanten.  Bijvoorbeeld bij Hilda, Tim en Douwe. Elk kwartaal brachten ze keurig de voor ingerichte ordner met daarin ook hun eigen gemaakte verkoopfacturen, gemaakt in Word of Excel. Daaraan zag ik dat dit niet hun focus had. Ze moesten gemaakt worden, maar er zaten regelmatig “foute” facturen tussen. Dubbele factuurnummers, de factuurdatum die niet aangepast was, factuurnummers die werden overgeslagen, bedragen klopten niet en soms zelfs bedrijfsgegevens die niet volledig waren. 

Eigenlijk wilden ze helemaal niet met de administratie bezig zijn. Daarmee kon ik ze wel helpen, maar niet met het maken van de verkoopfacturen. En dat intrigeerde mij zo, want zij waren vast niet de enige, dat ik daar ik iets mee wilde doen. En zo is het begonnen.

Eenvoud, mooi én functioneel

Mijn programma die moest eenvoudig zijn in gebruik, er mooi uit zien, functioneel zijn. De templates moesten eenvoudig gevuld worden met alle gegevens zodat er altijd een factuur gemaakt zou worden die aan alle eisen van de belastingdienst zou voldoen. En de gebruiker mocht niet lastiggevallen worden met boekhoudkundige functies. En dat is gelukt.

Veel applicaties die vaak veel completer zijn worden namelijk niet volledig gebruikt door ondernemers zoals Hilda, Tim of Douwe. En als ze het wel gebruiken dan kloppen vaak de btw-aangiften niet. Dit kan ontstaan doordat ondernemers de foute verkoopfacturen niet crediteren, de bank vaak nog wel wordt gekoppeld maar de ingelezen mutaties niet of niet juist worden verwerkt. En vaak worden niet alle inkoop/kosten/bonnetjes naar het programma gescand of doorgemaild.

Deze applicaties worden overigens wel vaak aangeboden onder de noemer factuurprogramma’s maar eigenlijk zijn het boekhoudprogramma’s of CRM pakketten. Daarmee zijn ze een stuk uitgebreider. Het is daarom afhankelijk van wat je zelf wilt doen, én van je eigen kennis en situatie of je beter kunt kiezen voor een factuur programma zoals CompactOnline, of een boekhoudprogramma of CRM pakket.

CompactOnline | Grip op je facturen

Scroll naar top